Lähes puolet Suomen pientaloista on sähkölämmitteisiä ja muistakin rakennuksista noin kolmannes. Laskelmat todistavat, että sähkölämmitys on yhä erinomainen vaihtoehto uusien pientalojen kohdalla. Sähkölämmityksen järkevyydelle on todellisia perusteita. Se tarjoaa enemmän ratkaisuja kuin ongelmia.

Sähkölämmitys on asennuskustannuksiltaan edullisin lämmitysjärjestelmä. Se on helppokäyttöinen ja vaivaton. Se on myös ympäristöystävällinen ja helposti ohjattava. Energiansäästötoimet on helppo toteuttaa ja valvoa. Nykyaikaiset ohjausjärjestelmät takaavat sen, ettei tiloissa kulu ylimääräistä energiaa. Erilaiset yhdistelmät on vaivatonta yhdistää sähkölämmityksen rinnalle. Hyödynnetään vielä aurinkoenergia ja järjestelmän kiistattomat hyödyt ja edut puhuvat sen puolesta.

Infrapunalämpö on kustannustehokkainen lämmitysmuoto varsinkin vapaa-ajan asunnoissa!

Tärkeimmät ominaisuudet:
- nopea - lämpötila alkaa nousemaan heti, sähkökulutus on pieni jos käyttötunteja on vähän.
- voidaan asentaa lattiaan, kattoon tai seinään.
- rakennus pysyy terveenä ja kuivana talvella
- helppo ohjata etäältä puhelimella
- helppo säätää poissaolotilaan, 7
°C talvilämpötila jne.
- lämpökalvot on tehokas varalämpöjärjestelmä (sähkökulutus on pieni jos lämpötila pidetään matalana).
- Infrapunalämpö luo mukavuutta puulämmitykseen - kun uuni kylmenee - jatkaa infrapunalämpö taustalla automaattisesti.

  • Infrapunalämmityskalvot 220W ei ole ainoastaan mukavuus- tai apulämpöä varten – vaan ne voi toimia peruslämpölähteenä. Nyrkkisääntönä rakennuksessa on: 10m2 huoneneliötä tarvitaan 1kW lämpöä (oli se sitten mikä tahansa lämpömuotoa). Eli kalvoissa se on: 1kW = 1000w = 4,5 m2 = 9 juoksumetriä kalvoa. Esim. 50 m2 kesämokkiin tarvitaan 45 juoksumetriä lämmityskalvoa = 5000W.